Университет Экономики - Представительство в Украине
UA| RU +38 096 8931714 Подати заявку

Диэтологія

Про що ви дізнаєтесь у нас?/Які навички ви отримаєте?/Перспективи працевлаштування

Про що ви дізнаєтесь у нас?

Дієтика є міждисциплінарною. Вона включає знання біологічних, фізичних та хімічних наук, а саме:

  • анатомія та фізіологія людини;
  • теорії, принципи та закони фізики, біохімії, харчової хімії та броматології;
  • культурні та соціальні умови, що впливають на раціон громад різних регіонів світу та в різні історичні періоди та наслідки цього для сучасних дієтичних знань, включаючи знання в галузі психології та соціології, необхідні для підтримання здоров'я та захисту його за допомогою правильного харчування;
  • патологічні зміни та пов’язані з ними клінічні особливості станів, з якими часто стикаються дієтологи, зокрема захворювання, пов’язані з дієтою та способом життя.

 Які навички ви отримаєте?

Випускники набувають знань, що дозволяють їм керувати громадським харчуванням, а також самостійно вести бізнес у сфері дієтичного консультування та громадського харчування. Навики, пов'язані з професією дієтолога, включають:

  • використовуючи відповідні методи оцінки дієти;
  • здатність ставити цілі, будувати програми дієтотерапії, а також ефективно приймати рішення;
  • приготування страв і меню, включаючи принципи сучасної дієтології;
  • безпечне та ефективне використання сучасних методів харчування для отримання оптимального використання харчової цінності харчових продуктів.

Перспективи працевлаштування

 Випускники будуть підготовлені за змістом та практикою, щоб практикувати професію дієтолога, яка є самостійною професією, часто тісно співпрацюючи з медичними професіями. Вони отримають професійну кваліфікацію - відповідно до вимог, що діють у галузі охорони здоров’я - для самостійного харчування, включаючи дієтотерапію. Кваліфікація, здобута в результаті завершення досліджень першого циклу, дає можливість працювати в багатьох різних центрах, включаючи:

  • державні та приватні заклади охорони здоров'я;
  • громадські організації харчування;
  • власні дієтичні кабінети та спеціалізовані заклади здорового харчування, власні гастрономічні заклади зі спеціалізованим профілем, наприклад, органічні, регіональні страви;
  • санітарно-епідеміологічні станції, заводи, що постачають їжу до лікарень та інших підприємств громадського харчування (громадського харчування);
  • споживчі організації;
  • спортивні та туристичні об'єкти (залежно від виду додаткової кваліфікації), в освіті після закінчення викладацької спеціальності. 
© 2024 Wyższa Szkoła Gospodarki