Университет Экономики - Представительство в Украине
UA| RU +38 096 8931714 Подати заявку

Готельна справа та гастрономия

Цілі навчання/Навчальна програма/Про що ви дізнаєтесь у нас?/Які Навички ви здобудете?/Список вибраних предметів/​​Практична підготовка/Перспективи працевлаштування

Цілі навчання

Гостинність та гастрономія - це два з трьох найважливіших опор для розвитку туристичної галузі. Нашою метою в цій галузі є освіта висококваліфікованого та конкурентоспроможного персоналу на ринку праці для готелів та громадського харчування.

Маючи багаторічний досвід роботи на ринку освіти в галузі туризму, нашим найважливішим пріоритетом є передача практичних навичок та формування творчого підходу до роботи за професіями та посадами, пов'язаними з готельною та громадською організацією.

Навчальна програма

Зміст освіти, що міститься в навчальних програмах, стосується як традиційних аспектів процесу надання готельних, так і кейтерингових послуг, а також інноваційного підходу до задоволення різноманітних, швидко мінливих потреб туристів.
Для спрощення навчання, тобто для оснащення аспіранта відповідними навичками, необхідними на сучасному ринку готелів та громадського харчування, ми включили міждисциплінарні теми , наприклад, у сфері просування туристичних продуктів, маркетингу місць, професійної етики, догляду за клієнтами, безпеки праці, переговорів та сучасних методів продажу техніки в включаючи активізацію продажів за допомогою комп’ютерних інструментів та Інтернету, а також законодавства, фінансів, управління людськими ресурсами та міжособистісного спілкування.
Протягом першого року навчання студенти проводять 5-денний спортивний табір . Табір складається з 32 навчальних класів і проходить у спеціальному конгресі для денної та заочної освіти.
У програмі табору заплановані такі рекреаційні заходи: альпінізм, мега-настільний футбол, теніс, стрільба, стрільба з лука, спорт на моторних човнах, вітрильний спорт, сноуборд, вейкборд, катання на велосипедах, віндсерфінг, молдинг, каякинг та інші сучасні форми відпочинку.
Навчання в галузі гостинності та гастрономії реалізується  в подвійній системі,  що на практиці означає, що  з третього семестру всі семінари проводяться в готельних приміщеннях наших партнерів. Протягом першого року навчання наші студенти збирають теоретичні знання в галузі функціонування туристичного ринку та діяльності в готельному та ресторанному господарстві. У процесі навчання вони мають можливість безпосередньо дізнатися про практичні питання та набути цінних навичок під час роботи в туризмі.

Про що ви дізнаєтесь у нас?

Відповідно до прийнятих результатів навчання, випускник:

  • матиме загальні та практичні знання в галузі економічних, юридичних, природничих та соціальних наук;
  • дізнатися про економічні, правові, культурні та соціологічні умови розвитку сучасних готельних та громадських послуг;
  • знатиме і зможе розпізнати мотиви здійснення готельної та громадської діяльності, а також мотиви задоволення потреб туризму та відпочинку з урахуванням ролі готелю та громадського харчування у їх задоволенні;
  • матиме знання про організацію та управління підприємствами готельного та громадського харчування;
  • матиме поглиблені знання про туристичні послуги;
  • володіє знаннями про функціонування готелів та гастрономії в туристичній економіці, санітарно-гігієнічні вимоги, управління складами, обслуговування споживачів та маркетинг, характерні для готелів та гастрономії;
  • познайомитись із сучасними умовами та тенденціями розвитку готельного господарства та гастрономії в Польщі та світі та зможе використовувати ці знання для аналізу та спрямування дій.

​​Які Навички ви здобудете?

Ви набудете практичних навичок під час практикумів, вправ та польових вправ. Після завершення всієї навчальної програми вони дозволять оцінити якість обраних товарів, послуг у туризмі та готельному господарстві в контексті змагальних заходів. Ви набудете навичок організації, контролю та управління роботою підлеглого персоналу в готелях, ресторанах.

У рамках навчання ви також будете впроваджувати сертифікований курс з бартенгу , дивіться деталі курсу! 

Список вибраних предметів

  • Основи спа та оздоровлення;
  • Організація роботи в готельному господарстві;
  • Харчування людини;
  • Технічне обладнання готелю;
  • Готельні системи та мережі;
  • Обслуговування споживачів;
  • Продовольча товарознавство;
  • Маркетинг готельних послуг;
  • ІТ-рішення в готельному господарстві;
  • Гастрономічні технології;
  • ЕНТУРИЗМ У ПРАКТИЦІ;
  • СВІТОВІ КУХНІ В ПРАКТИЦІ.

​​Практична підготовка

Відповідно до профілю навчання, програма вищої професійної освіти (практичний профіль) робить особливий акцент на практичній підготовці студентів до професійної роботи. Ця мета досягається завдяки:

  • заняття з викладачами, що мають досвід роботи в даній галузі;
  • зустрічі з експертами, організація галузевих заходів;
  • можливість засвідчення конкретних компетенцій, конструкторських та лабораторних занять (у приміщеннях, які добре обладнані професійним обладнанням);
  • обов'язкові стажування;
  • подвійна система навчання - семінари, що реалізуються в готельних приміщеннях.

У рамках проекту подвійного навчання у літньому семестрі 2018/2019 рр. Наші студенти разом із галузевими партнерами зробили, серед інших, такі навчальні відеозаписи. Ось так ви навчаєтесь практично! 

1. Прийом - прийом групи (Holiday Inn)

2. Прийом - VIP-прийом (Готель City)

3. Прийом - Прийом індивідуального гостя (Сіті-готель)

Менеджер  [Міхал Вальчак, президент готелю City у Бидгощі] спеціальності - Міхал Вальчак , фахівець у галузі готельного господарства та гастрономії. Випускник економічного факультету Познанського економічного університету. Професійно асоціюється з готельною індустрією більше 25 років - чотиризіркові готелі. Протягом перших років він здобув навички та досвід роботи на посадах з гастрономії (офіціант, бармен), ведення господарства та прийому. Має 10-річний досвід роботи в якості приймального менеджера в готелі Pod Orłem у Бидгощі. З 2008 року він був президентом управління готелю City у м . Бидгощ . Вчений викладач економічного університету в Бидгощі. З 2017 року був регіональним директором Торгово-промислової палати польського готельного господарства. З 2019 року секретар місцевої туристичної організації Бидгощав якій він був членом з 2008 року. Експерт FRSE WorldSkillsPoland в галузі обслуговування гостей.

Перспективи працевлаштування

Дві найважливіші галузі туризму Готель та гастрономія стосовно інших видів діяльності характеризуються винятково високою динамікою зростання на всьому європейському ринку. Тому ситуація, що триває, призводить до постійного попиту на персонал спеціалістів. Маркетингові дослідження в ЄС свідчать про те, що якісні послуги з готельного та харчового харчування в туристичній галузі відіграють провідну роль у створенні туристичних продуктів і найчастіше є основою для просування туристичного бренду туристичних регіонів та міст. Багато туристів приймають рішення про закупівлю туристичних продуктів у певному пункті призначення, цінуючи не тільки зручність розміщення високого стандарту, але й смак гарної кухні (часто кухні, що є надбанням національної кухні).

Після закінчення першого циклу випускник має реальну можливість працювати в одному з численних і одночасно надаючи кар’єрних можливостей, робочих місць, пов’язаних з готельними та харчувальними послугами.

Вибрані робочі місця та посади:

  • готелі та інші послуги, що надають готельні послуги;
  • громадські організації харчування;
  • послуги та заклади громадського харчування;
  • підприємства громадського харчування (ресторани, невеликі гастрономії);
  • незалежні підприємства громадського харчування.

​Загальнонаціональне дослідження долі випускників (за 2016 рік) показує, що понад 63% випускників WSG 1-го ступеня з туризму та відпочинку були активними на ринку праці (58% у випадку роботи на повний робочий день). Їх середній валовий заробіток по відношенню до інших випускників цього ж факультету в Польщі був вище середнього (при рівні 2565 злотих). Існувала також чітка тенденція до доповнення знань, тобто продовження освіти (32% респондентів продовжили освіту і майже 24% поєднали її з професійною роботою).

© 2024 Wyższa Szkoła Gospodarki