Диэтологія
Про що ви дізнаєтесь у нас?/Які навички ви отримаєте?/Перспективи працевлаштування
Про що ви дізнаєтесь у нас?
Дієтика є міждисциплінарною. Вона включає знання біологічних, фізичних та хімічних наук, а саме:
- анатомія та фізіологія людини;
- теорії, принципи та закони фізики, біохімії, харчової хімії та броматології;
- культурні та соціальні умови, що впливають на раціон громад різних регіонів світу та в різні історичні періоди та наслідки цього для сучасних дієтичних знань, включаючи знання в галузі психології та соціології, необхідні для підтримання здоров'я та захисту його за допомогою правильного харчування;
- патологічні зміни та пов’язані з ними клінічні особливості станів, з якими часто стикаються дієтологи, зокрема захворювання, пов’язані з дієтою та способом життя.
Які навички ви отримаєте?
Випускники набувають знань, що дозволяють їм керувати громадським харчуванням, а також самостійно вести бізнес у сфері дієтичного консультування та громадського харчування. Навики, пов'язані з професією дієтолога, включають:
- використовуючи відповідні методи оцінки дієти;
- здатність ставити цілі, будувати програми дієтотерапії, а також ефективно приймати рішення;
- приготування страв і меню, включаючи принципи сучасної дієтології;
- безпечне та ефективне використання сучасних методів харчування для отримання оптимального використання харчової цінності харчових продуктів.
Перспективи працевлаштування
Випускники будуть підготовлені за змістом та практикою, щоб практикувати професію дієтолога, яка є самостійною професією, часто тісно співпрацюючи з медичними професіями. Вони отримають професійну кваліфікацію - відповідно до вимог, що діють у галузі охорони здоров’я - для самостійного харчування, включаючи дієтотерапію. Кваліфікація, здобута в результаті завершення досліджень першого циклу, дає можливість працювати в багатьох різних центрах, включаючи:
- державні та приватні заклади охорони здоров'я;
- громадські організації харчування;
- власні дієтичні кабінети та спеціалізовані заклади здорового харчування, власні гастрономічні заклади зі спеціалізованим профілем, наприклад, органічні, регіональні страви;
- санітарно-епідеміологічні станції, заводи, що постачають їжу до лікарень та інших підприємств громадського харчування (громадського харчування);
- споживчі організації;
- спортивні та туристичні об'єкти (залежно від виду додаткової кваліфікації), в освіті після закінчення викладацької спеціальності.